Thank You, Sir

Det er mange grunner til å beundre multikunsteren Sir Cecil Beaton. Tilnærmingen til livet og ferdighetene som hagedesigner i tillegg til å være fotograf, interiørarkitekt, dekoratør og Oscar-vinnende kostymedesigner.

Da jeg fant bildet av Sir Cecil fotografert i sin egen vinterhage, var jeg solgt, og inspirasjonen til vinterhagen ble åpenbar. Et litt annet klima og vekstforhold i Värmland enn det Sir Cecil hadde i sin vinterhage i Reddish House i Wiltshire riktignok, men appelsintreet, sitrontreet og oliventreet er fortsatt struttende sunne og har overlevd én vinter der allerede.

Alle møbler og potter er enten second-hand eller gjenbruk. Det to meter høye Fuchsia-treet har en lokal gartner dratt opp fra en stikling gjennom 10 år. Vinterhagen er ypperlig til sensommerkvelder i august til oktober. Den fungerer som et ekstra rom å spise i, å lese i eller skrive i. Vinterhagen er også et godt skjulested for å spionere på reven som stadig vekk er på besøk for å spise bokashi i hagen.

Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.

Cecil Beaton