Liv på speed

Du kan som regel se alle serieepisodene i én sesong i stedet for å vente på én episode i uken. Som regel får du kjøpt Hortensia i blomsterbutikken selv om det ikke er sesong, og det fins et vell av oppskrifter som forteller deg hvordan du skal lage middag på under 15 minutter (aller helst 10).

Jeg tror fraværet av ventetid gjør oss både rastløse, mer utålmodige og mer stressa.

Når du dyrker egne grønnsaker, kan du ikke skru opp speeden. Fra du har puttet det lille frøet i jorden, må du pent vente til frøet har gått fra spirestadiet til å bli en stor, struttende grønnsak. Pastinakken bruker for eksempel hele fire måneder fra frø til den er en ferdig, utviklet grønnsak. Ventetiden på at egne grønnsaker skal modnes, er deilig og forventningsfull siden det du drar opp av jorda varierer i både størrelse og fasong,

Oppskriften på pastinakkpuré er ekstra tidskrevende fordi den blir best på denne måten. Jeg har heller ikke noe mål om å lage middag på 10 minutter. Dette blir en silkemyk, fransk pure, og ikke en norsk stappe.

Ingredienser:

  • Pastinakk
  • Fløte
  • Salt

Fremgangsmåte:

  • Strø litt olje, salt og pepper over pastinakken og bak den i stekeovnen i cirka 45 minutter på 200 grader. Sjekk at pastinakken er mør.
  • Ha innholdet over i en blender og tilsett fløte, smeltet smør og salt. Kjør pureen til en glatt masse.
  • Varm pureen forsiktig opp igjen i en kjele dersom det er nødvendig.