Himmel og hav

Manshausen tilfredsstiller både kropp og sjel. Fjelltoppene roper til meg om å komme opp; havbunnen, bølgene og fiskene roper til dykkeren i meg. Denne gangen beundret jeg bare begge deler, men det ble fine, rolige dager.

Manshausen drives av polfareren Børge Ousland og er en øy i Grøtøyleia, 500 meter fra bygda Nordskot i Steigen. Fly til Bodø, ta ferje fra Bodø til Nordskot, og vertskapet henter dere i båt på Nordskot.

Det er ni sjøhytter på øya, men det er også overnatting på ekspedisjonsloftet og i båten. Sjøhyttene har et lite kjøkken med to kokeplater og man kan enten lage måltidene sine selv eller spise i restauranten. Akkurat nå skjer det spennende ting på restaurantsiden som det er verdt å få med seg!

På øya kan du egentlig gjøre akkurat det du har lyst til. Gå i fjellene, klatre, gå toppturer, dykke, fiske eller bare få ro i sjelen ved å stirre på havet.

Og så er det vakre lyset da som du har 24 timer i døgnet. Enten blir du smågal eller så nyter du det mens du kan. For en inn- og østlending for meg var det konstante lyset hele døgnet noe av det deiligste ved hele oppholdet. Det var vanskelig å ta øynene vekk fra horisonten og lyset, og det å gå å legge seg føltes som fullstendig galskap.

Flere opplevelser i Nord-Norge; ja takk!

Mer om Manshausen