Dyrlegens nattmat

Det var sen høst i Danmark, og en skikkelig vindfull helg da mannen min og jeg nettopp hadde badet i Skagerrak hvor havet holdt fem kalde grader. Med piskende sand i øynene, søkte vi ly og mat i en folketom kro i Hirtshals. Til tross for at kroen så mer stengt ut enn åpen og var av det noe shabby slaget, kunne de sine danske smørbrød! Lite smakte bedre enn “Dyrlegens nattmat” – smørbrødet bestående av lun leverpostei, salt kjøtt (tradisjonelt saltrulle), agurk og bacon servert på mørkt rugbrød.

Så en kald sensommerkveld måtte det gjentas med hjemmelaget leverpostei. Du trenger selvsagt ikke å lage leverposteien selv – det viktigste er å ikke være gjerrig med ingrediensene, og at leverposteien er “lunet” – det vil si forsiktig varmet opp i stekeovnen. På versjonen du ser på bildet, er det også brukt “saltgurka”, men du kan selvsagt bruke sylteagurk eller vanlig agurk dersom du ønsker det.

God appetit!