Arakno comfort

Jeg tror ikke jeg er feig. Etter mange år på torpet i skogen er jeg blitt vant til insekter og at de ofte kommer i større versjoner enn vanlig. Finner jeg edderkopper i huset, tar jeg dem i hånden og slipper dem ut. 

I kjelleren i vårt nye hus gjenoppdaget jeg min store frykt for edderkopper. Jeg ble stående handlingslammet mens jeg stirret på edderkoppene på veggen – store som mus (det var det øynene mine så), mens brystet snørte seg sammen.  Edderkoppene på torpet er redd for meg og løper unna for harde livet. Problemet med edderkoppene i kjelleren er at de blir bare sittende der de er. De venter til de finner riktig øyeblikk hvor de kan hoppe på meg. 

Jeg vet at frykten er irrasjonell, men det hjelper ikke i kampens hete. Denne cocktailen roet i alle fall mine nerver, så dersom du heller ikke er begeistret for åttebeinte kryp, ta en du også.

Til 2 cocktails:

  • 2 cl mezcal
  • 2 cl vodka
  • 2 cl hvit curacaro
  • 4 dråper angostura bitter
  • 1 cl bourbon
  • 2 dråper tabasco
  • 1/2 sitron saft
  • 1 ts bjørkesirup
  • 1 ss jordbærsirup

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en shaker med isbiter, shake, sil og server i cocktailglass.