Eyecandy

Glad i pelargoner? Og i agurkurt og blåklokke? Du trenger ikke å nøye deg med kun å se på blomstene – du kan også spise dem. Uten for mye strev forvandler du enkelt maten til skikkelig “eyecandy”!

Agurkurt

Agurkurt er min favoritt. Pen å se på, frøsår seg selv lett og er enkel å kandisere. Kjøp et par pakker frø, så dem her og der, og neste år kommer agurkurten trolig tilbake av seg selv. Agurkurten er hardfør, men dersom du synes den sprer seg for mye, er den likevel lett å dra opp av jorden dersom du trenger å begrense den. Agurkurt får du i både blå og hvit versjon. Et pluss er at humlene elsker den.

Ringblomst

Ringblomster er vanligvis kraftige i fargen og jeg synes de passer aller best til desserter eller en salat. Det finnes riktignok mer nedtonede varianter som for eksempel «Orange Flash» og “Snow princess”. Ringblomster kan du vanligvis så i slutten av april. Så i krukke eller i bed. Ringblomstene krever lite stell, men er tørste. Du må selvsagt også plukke vekk visne blomsterhoder fortløpende, hvis ikke får du ikke flere blomster.

Agurkblomst

Også vel «knallfarget» etter min smak, men agurkplantene gir vanligvis mange blomster og et altfor stort lager av agurk, og da er det fint å bruke noen av blomstene.

Utvalgte viltvoksende spiselige blomster:

  • Geiterams
  • Syrin
  • Blåklokke

Noen tips med på veien:

  • Sjekk blomstene nøye for insekter!
  • Ikke plukk blomstene før maten er ferdig laget for å unngå visne blomster.