IO-GT

Ok. Litt slemt å kalle opp en drink etter en avholdsorganisasjon, men det blir litt lite krenking for tiden, synes jeg. Dessuten ville folk sikkert drukket mindre gin hvis de måtte lage den først, som vi har gjort med denne. Enkelheten til tross, – en Gin & Tonic er ikke bare en GT. Det finnes florale gin, med alskens spennende blomstertoner, og det finnes purist-gin, som bare smaker einerbær. Og ikke minst er det faktisk ganske stor forskjell på tonic. Etterhvert er det blitt mulig å få tak i flere ulike, gode tonics også i Norge. Vi liker å prøve ut forskjellige, men Fentimans, som vi har brukt her, er frisk og god med akkurat passe kinin-smak (ginen i GT kom for øvrig til for å bedre smaken på tonicen britiske kolonister i India drakk for helsens skyld. Kinin mot Malaria). Så hvorfor ikke gå for en en enkel klassiker i disse avanserte cocktail- og mixologitider? Nøkkelen når man lager så enkle drinker er kvaliteten på råvarene. Du får ikke bedre resultat enn ingrediensene du legger inn.

Ingredienser:

  • 8 cl.gin
  • Fentiman`s tonic
  • Isbiter

Ha isbiter oppi glassene, og heller så 4 cl.gin oppi hvert glass, topp med tonic og isbiter.

God helg!

Hjemmelaget gin er slettes ikke så vanskelig!