Kortreist varme

Vi har ett ullteppe i stuen på lille torpet. Jeg vil ikke ha flere tepper, jeg vil ha akkurat dette. Det er nemlig fra ullen til sauene på barndomsplassen hvor moren min vokste opp. Da kunne man klippe sauene, levere ullen på Gudbrandsdalen Uldfabrikk, og tilbake fikk man det mykeste og deiligste pledd som kanskje varmet ekstra godt fordi man visste det kom fra egne sauer.

Siden jeg har en forkjærlighet for Gudbrandsalen fordi jeg har vært der mye, ble jeg også ekstra glad da jeg fant ut at fabrikken fortsatt finnes. Og mer enn finnes; i over hundre år og gjennom fire generasjoner har fabrikken spesialisert seg innenfor tekstilproduksjon. “Merket for god design” har de vunnet hele 16 ganger, og hver 2.bunad i Norge skal visstnok ha stoff fra nettopp Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk.

Ja til å velge norsk!