Du grønne…

Det er for tidlig å pynte til jul, men mange butikker snikinnfører den deiligste tiden i året allerede i oktober med julemarsipan og juletre. Så juleglad som jeg er, kribler det i fingrene etter å pakke inn hele leiligheten i skinnende julepynt, men grønne planter holder meg i tøylene enn så lenge. En ekstra positiv effekt er at plantene renser luften. Planter som sies å være spesielt luftrensende, er blant annet:

  • Duftdracena
  • Svigermors skarpe tunge
  • Arekapalme
  • Eføy (men kanskje ikke den fineste planten innendørs, synes jeg)
  • Bregne (Nephrolepis exalta)

Og du: husk å snakke pent til plantene – det er en kjent sak at plantene har godt av det. IKEA gjennomførte i 2018 testen “Bully a plant” hvor de utplasserte to IKEA-planter på en ungdomsskole hvor elevene fikk i oppdrag å snakke pent til én plante, og stygt til en annen. Resultatet var en øyeåpner. Den plagede planten slet tydelig med brune slappe blader, mens planten som var pent behandlet, var struttende grønn til tross for samme lys- og vanningsforhold.

Vær snille mot hverandre, folkens. Eksperimentet kan dere sjekke ut her.