Agurkmiks

Min overproduksjon av agurker har gitt mange bidrag til vintersesongens spiskammer; sylteagurk – selvsagt, nedlagt agurksalat, presset, frossen agurksaft til cocktails eller bare som isbiter i et glass vann. Selv vår hjemmelagede gin har fått med seg noen agurkbiter.

Hva hadde den vidunderlige, hjemmelagede juleskinken vært uten et lag av agurkmiks på toppen? Det ville vært som å gå glipp av “Snekker Andersen og julenissen”. Hvilken grufull tanke. Har du en agurk eller to til overs, foreslår jeg følgende oppskrift:

Ingredienser:

 • 1 kilo agurk
 • 2-3 løk (gul eller rød)
 • 1 god neve tomater
 • 1 eple

Eddiklag:

 • 1 dl. eddik, 24%
 • 3 dl vann
 • 4 dl. sukker
 • 1 ts. salt
 • 1 ts. gule sennepsfrø (kan utelates)

 

Slik gjør du:

Agurk består av minst 90 % av vann. For å unngå at agurkmiksen blir for tynn, MÅ du sørge for å få så mye agurksaft som mulig ut av agurken.

 • Skjær alle grønnsakene i grove biter.
 • Kjør agurken først i blenderen, ha massen oppi et dørslag for å få mest mulig vann ut. Press agurken oppi dørslaget med en spiseskje, så vil du se at agurksaften pipler ut i bollen under. Når du tror du har fått ut alt saften, press enda mer. Mens du gjør klar de andre ingrediensene, er det lurt å la agurkmassen fortsatt stå i dørslaget slik at den kan renne av seg.
 • Hakk løk og eple og kjør dette sammen i blenderen. Ha dette oppi en separat bolle.
 • Kjør tomatene en runde i blenderen og sil også dette av.
 • Bland alle grønnsakene sammen og ha det på rene, og sterile glass.

 

Lykke til!

 

Bostonagurk
Press, press, press!
Bostongurka2
Agurkmiks eller “Bostongurka” er skikkelig digg på både skinke og leverpostei!

One Comment

Leave a Reply