Gin DIY

Det skyller en ginbølge over verdens cocktailbarer. Lille Norge har ikke bare fått egne gin-barer, men har med Stig Barkesten vunnet dobbelt gull i “verdensmesterskapet” i gin. Selv i Skottland – whiskyens hjemland,  er gin blitt rene farsotten. Da er det lett å få overdreven respekt. Men gin er noe av det enkleste du kan lage selv. Skal du brenne spriten hjemme er det selvsagt mange utfordringer, men gin er ikke annet enn smakssatt, rent brennevin du kan kjøpe på vinmonopolet. Velg en mest mulig smaksnøytral vodka eller plukk opp en flaske “Renat brannevin” på Systembolaget.

Derfra er veiene mange og reglene få. Gin regnes som en av de “bredeste” og mest tolerante kategoriene av spritdrikker. Det eneste som strengt tatt er obligatorisk, er einerbær. Så kan du smake deg fram med ulike “botanika”. Vi foretrekker einerbær som ikke er helt modne, og cirka 20-30 bær til en flaske sprit, som får stå en halvannen ukes tid. Her må du bare prøve deg fram med mengde og varighet. Smak og behag. Til årets gin tilsatte vi agurkbiter, noen kronblader fra en nyperose og fra pelargonia, som bare fikk være med 3-4 dager. Det ble en ganske mild og delikat gin, velegnet til dry martini. Til en Gin& tonic ville vi nok dratt på litt heftigere med smakene.

Om det blir verdens beste gin? Tja. Det blir i alle fall DIN gin. Tilpasset DIN smak. Og så er det jo morsomt å lage ting selv, da.

 

 

 

gin-DIYdiy-gin