Våren begynner nå

Begynt å lengte etter våren allerede? Det passer bra. Det er nå den skapes. Høsten er kanskje den beste tiden å plante det aller meste på; trær, busker, stauder, roser… Og ettersom hagefolket har gått inn i en begynnende depresjon og hagesentrenes lagre skal tømmes, får du dessuten gjerne vekstene til halv pris eller mindre.

Noe av det enkleste og raskeste du kan gjøre for å sparke igang en fargesprakende vår er å sette løk. Du får aldri for mye vårblomstrende løk i hagen, og de kan plasseres litt sånn overalt, innimellom, bak og under. Vi spedde på med noen hundre nye krokus og andre godsaker under bærbuskene våre. Tulipaner er alltid flott, men ettersom vi liker at skjønnhetene kommer tilbake bare sterkere og rikere år etter år, valgte vi botaniske tulipaner (du kan aldri være helt sikker med de andre). Narcisser, krokus og Scilla er andre vårgleder som ikke bare kommer tilbake, men gjerne og villig sprer seg.

Det er ennå ikke for sent.