Bekjennelser fra en “lakris-addict”

Jeg kan gå fullstendig bananas etter lakris. Jeg kan bli manisk dersom jeg får en boks med lakris fra Johan Bülow mellom hendene. Jeg må bare

ha mer og mer, og klarer ikke stoppe.

For å gjøre besettelsen enda verre, har jeg funnet ut at lakris og hvit sjokolade er en himmelsk kombinasjon. Det gjelder alt; lakrisiskrem trukket med et tynt lag hvit sjokolade eller lakriskonfekt. Og nå; deilig lakrisganache sprøytet ut på kransekakebunner overtrukket med hvit sjokolade. Nam!

Ingredienser – lakrispletter

  • 100 gram hvit sjokolade (hakket)
  • 0,5 dl fløte
  • Lakrispulver (2-3 ss) – jeg bruker det fine pulveret fra Johan Bülow, men nå er det lett å få tak i lakrispulver de fleste steder
  • Kransekakemasse eller mandelmasse
  • 100-200 gram hvit sjokolade til overtrekk

Slik gjør du:

  1. Rør ut noen spiseskjeer lakrispulver i litt vann. Ikke la massen bli for flytende, men det skal heller ikke være noen klumper i den. Varm fløten i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen og rør inn den hakkede sjokoladen til du får en fin og glatt ganache. Smak til med lakrismassen til du har den lakrissmaken du ønsker. Plasser ganachen til avkjøling i kjøleskapet i minst 30 minutter – gjerne over natten.
  2. Strø melis på et bakeunderlag og kjevle kransekakemassen så tynn du klarer. Stikk ut runde sirkler med en utstikker eller et lite glass. Plasser kjeksbunnene på et bakepapir og stek dem i stekeovnen på cirka 200 grader i 5 minutter. Følg med; kjeksene blir fort brent. Ta dem ut og la de avkjøle.
  3. Med en sprøytepose sprøyter du ut lakrisganache på hver runde kjeks. Sett inn i kjøleskapet igjen.
  4. Smelt hvit sjokolade over vannbad. Er sjokoladen for tykk, kan du tynne den litt ut med kokosfett.
  5. Dekk hver av kjeksene med et lag hvit sjokolade og pynt med det du måtte ønske.

Nyt! Du fortjener det.

lakrispletter2

lakrispletter