Sunt bondevett

Mens mange følger trenden med å bytte ut melk med veganprodukter som mandel-eller soyadrikk, holder jeg meg til tradisjonell melk. Den smaker mye bedre, og med mindre du er allergisk mot melk eller laktose, tror jeg vi – i alle fall kvinner; fortsatt har godt av melk. Kalsiuminnholdet kan forebygge benskjørhet senere i livet. «Ta en kalsiumtablett da vel» vil du kanskje si, men nei:

jeg foretrekker å få i meg vitaminer jeg trenger gjennom å spise, fremfor å svelge en pille.

Kefir er en skikkelig favoritt. Jeg sverger til et lite glass om morgenen; enten «bart» eller enda bedre; i smoothien. Kefir stammer opprinnelig fra Kaukasus, og er fermentert melk med masse gode melkesyrebakterier som gjør magen din glad.

Min favorittsmoothie akkurat nå:

  • Kefir
  • 1 banan
  • Frosne blåbær eller solbær
  • Ananas, frosset eller fersk
  • I liten neve havregryn (da metter smoothien bedre)
  • 1 egg

Bland alt sammen i en blender og nyt.

Og nei. Dette er ikke en annonse for Tine, men for sunt bondevett. Det har vi alle godt av en gang i blant.

smoothie-oppskirft2.jpg
Smoothie som er bra for magen – ja takk!