Stormfulle… Nåja

Jeg fikk det som jeg ville; mye vær – stiv kuling og høye brusende bølger som slo mot stranden morgen, dag og natt, og som ropte: kom til meg!

En miniweekend i Danmark er bedre på høsten enn om sommeren. Om høsten får du folketomme strender og vilt vær – akkurat slik det skal være. Er det noe deiligere da enn å synke ned foran peisen med en whisky i en altfor stor genser etter å ha badet i 10 graders hav? Vi er heldigvis venner, vi – havet og jeg – uansett temperatur. Vi liker og trenger hverandre.

Maten i helgen var vi forberedt på å lage selv, men siden vi fikk et tips om en restaurant ikke så langt unna, slo vi til. I lille, vindblåste Hjørring, stedet med 25 000 innbyggere, fant vi en restaurant med fantastisk mat. Villa Vest restaurant  er verdt reisen alene.  Vi syntes maten var bedre enn flere av  én stjerners-restaurantene i Oslo, og restauranten fortjener virkelig et besøk.

Feriehuset fant vi via Airbnb, det hadde en god standard,  og en fantastisk utsikt med en deilig badestamp som er aller best etter et bad i havet. Huset finner du her.

Enklest kommer du deg til Hirtshals med ferje. Heldigvis får naturen i Hirtshals deg til å være overbærende med tanke på “danskebåtfølelsen”, for den får du dessverre når du reiser med norske ferjer til Danmark.