Globetrotterens vårruller

Myke vårruller er strengt talt mer vietnamesisk enn Thai, men venninne Linns reisetips og matinspirasjon fra både Thailand og andre steder i verden er til å stole på. Det er disse myke vårrullene et bevis på.

Vårrullene smaker ypperlig ved siden av en salat med mango, rødløk og eventuell grønn papaya dersom du får tak i det. Fyllet i vårrullene legges på rispapir som er myket opp i vann, og det er en litt tidkrevende prosess å “pakke” vårrullene hvis du er nybegynner. Er du det, kan det være lurt å starte med å lage denne retten til to personer slik at du ikke bruker så lang tid på “pakkingen”.

 

Ingredienser vårruller:

 • 400 gram kyllingkjøttdeig (jeg foretrekker å bruke kyllingbryst og kverne kjøttet selv)
 • 2-3 fedd hvitløk
 • 2 ss.knustingefær (på glass)
 • 2 ss. knust sitrongress (på glass)
 • Risnudler
 • 2 ss. østerssaus
 • 2 ss.soyasaus
 • Finskåret gulrot
 • Finskåret purre
 • Thaibasilkum
 • Koriander
 • Rispapir

 

Slik gjør du:

 • Forberedelser hjelper deg:
  • Gjør klar en stor gryte med varmt vann (og kok opp vannet) som du benytter til å myke opp rispapirene.
  • Gjør klar et stort skjærebrett med et fuktig oppvaskhåndkle som du kan legge de oppmykede rispapirene på mens du pakker dem med fyll. Så lenge oppvaskhåndkledet er vått, setter ikke det oppmykede rispapiret seg fast.
  • Skjær gulrot og vårløk i tynne strimler (gjerne på mandolin).
 • Stek kyllingkjøttdeigen i olje i en varm panne. Tilsett hvitløk, ingefær, sitrongress, østerssaus og soyasaus. Stek til kyllingskjøttdeigen er ferdig brunet, og ha stekepannen på lav varme mens du myker ett og ett rispapir i det varme vannet i cirka 10-12 sekunder.
 • Legg hvert enkelt rispapir (ett og ett) på det fuktige oppvaskhåndkledet. Forsøk å unngå bretter på det oppmykede rispapiret. Ha noen blader Thaibasilikum (eller bruk koriander dersom du ikke får tak i Thaibasilikum) i bunnen av rispapiret. Fyll på med nudler, kyllingkjøttdeig, gulrot, purre og topp med koriander. Pass på ikke å fylle for mye på rispapiret, Brett det sammen og legg på serveringsfat.

 

Server så snart du bare rekker.

God middag!