Something borrowed…

Jeg liker å se på ting som lånte. Er det et produkt av kvalitet du enten selv har arvet eller kjøpt, er det lite som er bedre enn tanken på at noen enten har hatt glede av det før deg eller vil ha det etter deg. Og har man ikke møbler og interiør som arves, kan man kjøpe i antikkbutikker. Hver sommer på torpet byr på hyppige besøk hos Nysäters Hem & Antik, en to etasjers antikkbutikk med skatter skjult bak hvert hjørne. Særlig deilig synes jeg det er å finne store “surprisepakker” med lintekstiler knyttet sammen, og når jeg åpner pakken i det jeg kommer hjem, finner jeg både flotte linduker i høy kvalitet, Hardangersøm og putetrekk med håndbroderte initialer til vedkommende som brukte timer på å sy akkurat dette. Det har blitt mange slike “pakker” i sommer, og nå har dukene full av historie inntatt bord og skatoll på torpet.