For høns og pioner

Du får kjøpt mye på gode hagesentre – unntatt den beste jorden, for den lager du selv. Og dette er et vidundermiddelet for pion- og lavendelrabatten. Skjellsand er brukt i generasjoner som strø i hønsegården. Fjærkreene liker å plukke i seg de små bitene av knuste skjell for å sikre seg fine og sterke eggeskall. Derfor er det et produkt du finner ganske rimelig for eksempel Felleskjøpet. Skjellsanden er også et ypperlig jordforbedringsmiddel. Ikke minst for kalkelskere som pioner og lavendel. I tillegg til å tilføre jorden kalk og mineraler, gir den tung jord – både leirjord og muld – bedre struktur og luftighet. Det blir lettere å luke og å jobbe med jorden, både for deg og meitemarken. Dessuten kan et lag skjellsand på toppen av bedet bidra til å bevare fuktigheten i jorden, foruten å gjøre det riktig så pent. Pass bare på å holde den unna surjordsplanter som for eksempel Rhododendron.

 

 

 

skjellsand2
Rosene stortrives i skjellsand.