An Englishman in Värmland

Min drømmeversjon av piknik om sommeren, er Afternooen Tea på en liten “øy” i en av Värmlands mange innsjøer. Ingen mennesker å se; ikke mye annet å gjøre enn å spise enda en fingersandwich med hjemmelaget kremost og egendyrket agurk. Og selvfølgelig det obligatoriske i britenes deilige tradisjon; smuldrete og sprø scones med hjemmelaget rabarbra- og jordbærsyltetøy. I tretti varme grader var iste en verdsatt erstatning til varm te.

Tips for pikniken:

 • Fryseelementer og isbiter må du ha mye av. Pakk en kjølebag full av både kjøleelementer og isbiter slik at du har kald drikke under hele pikniken.  Hvis det er veldig varmt, kan det være lurt å legge et fryseelement under maten ved servering. Pakk fryseelementet inn i en liten stoffpose,så slipper du og gjestene å se på de grelle fryseelementene i plast.
 • Liker du plast, gjør du det. Det gjør ikke vi, og vi pakker derfor ned glasservise på piknik. En god idé kan være å kjøpe et billig second-hand servise på et loppemarked, og la asjettene ligge fast i piknikkurven. Ulikt mønster gjør det bare enda mer sjarmerende!
 • Duk er et must – uansett om du velger å spise på bakken eller om du har med et lite bord. Bordet vårt fant vi på et loppemarked, det er sammenleggbart og kommer i tillegg med et pent trekk. Et lite kupp for 100 kroner.
 • Pledd og puter gjør pikniken bedre. Og lengre.
 • Pose til søppel og våtservietter er alltid greit å ha med. La ingenting ligge igjen i naturen.

Her får du oppskriften på verdens beste scones som jeg synes er obligatorisk på “Afternoon Tea” – oppskriften kommer fra Tareq Taylor og gir cirka 4-6 porsjoner.  Du kan selv velge om du vil ha søte eller salte scones. Jeg foretrekker de salte siden syltetøy gir meg sødmen jeg trenger.

Ingredienser:

 • 650 gram hvetemel
 • ½ ss. salt
 • 2 ts. bakepulver
 • 175 gram romtemperert smør
 • 5 dl kefir

Slik gjør du:

 • Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
 • Smuldre smøret med fingrene oppi bollen og bland det ordentlig sammen til den er klumpfri.
 • Tilsett kefir og rør deigen sammen med en kniv eller skje. IKKE kna deigen.
 • Form scones med spiseskje til passende størrelse på en bakeplate.
 • Stek dem i midten av ovnen på  220 grader i cirka  25–30 minutter til du ser de begynner å bli gylne.

Nyt pikniken og sommeren!