Favoritt-thai

Thai er definitivt høyt opp på listen for meg når det gjelder favorittmat, og Pad Thaien troner helt på toppen.

Jeg fortrekker Pad Thai med kylling, og da må kyllingen være saftig og med sprøtt skinn. Smør er hemmeligheten her, og hele retten blir mye mer delikat dersom du steker kyllingen for seg selv i stekeovnen og anretter den tilslutt på den deilige nudelblandingen.

Lykke til!

Ingredienser til Pad Thai for 2 personer:

 • 1 pakke risnudler (flate – ofte kalt “rice sticks”)
 • 6 ss. revet palmesukker eller 4 ss. Muscovadosukker
 • 4 ss.tamarind pulp (kan erstattes med tamarindsaus, men da må du smake deg til riktig mengde)
 • 4 ss. fishsauce
 • 5 ss. olje
 • 2 store kløfter hvitløk, finhakket
 • 2 egg
 • 1-2 chili (kommer an på styrkegraden)
 • 1/2 gul løk
 • 1 pakke bønnespirer
 • 3 stilker vårløk
 • 1-2 kyllingbryst
 • Smør

Til garnering:

 • 1 lime
 • Fishsauce
 • Knust, tørket chili
 • Hakkede ristede, saltede peanøtter

Slik gjør du:

 1. Sett på stekeovnen til kyllingen, 150 grader. Kyllingen trenger smeltet smør for å få sprøtt skinn, så allerede nå kan du starte med å smelte litt smør slik at du har det stående.
 2. Bløtlegg nudlene i romtemperert vann i 30-40 minutter til de er myke nok til at du kan vikle nudlene rundt fingrene dine uten at de brekker. Hell av vannet, klipp nudlene i passende lengde og sett dem til side.
 3. Salte, pepre og pensle kyllingen med smeltet smør. Nøkkelen til et sprøtt skinn er altså at du gjennom hele steketiden jevnlig pensler kyllingen med smeltet smør. Kyllingen bør stekes i omlag i 20 minutter (kommer litt an på størrelsen). Etter at kyllingen er stekt i 20 minutter, ta den ut av ovnen og la den hvile. Skru opp temperaturen til maks varme.
 4. Bland sammen tamarind, palmesukker og fiskesaus til sukkeret løser seg opp.
 5. Varm 3 ss olje i en panne med høye kanter. Når oljen er varm, legg nudlene oppi. Rør rundt til nudlene er dekket av oljen, men de skal ikke bli helt gjennomkokte. Tilsett sausen og la dette steke sammen med nudlene i rundt 1-2 minutter. Tilsett resten av oljen og stek løk, hvitløk, vårløk og la steke i cirka 1-2 minutter.
 6. Lag en fordypning i pannen og tilsett eggene. Rør rundt til eggebitene er stekt. La pannen stå på svak varme mens du lar kyllingen få sine siste minutter i stekeovnen. Pensle kyllingen igjen med litt smør igjen før du setter den på øverste rille og gjerne på grilleffekt, og steker i ytterligere 5 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile.
 7. Tilsett bønnespirene i nudelblandingen og rør rundt.
 8. Anrett nudelblandingen på tallerkener, topp med hakkede peanøtter, tørket chili (gjerne også fersk chili), en limebåt og masse koriander. Skjær kyllingbrystet forsiktig nesten helt gjennom og legg på toppen av nudelblandingen.

 

God appetitt!

 

Pad thai oppskrift
Dersom du gjør klar alle ingrediensene på forhånd, går matlagingen mye raskere!