Boligdrøm

Hvorfor ikke gi den hjemmelagde iskremen din en bedre bolig enn et blekt kremmerhus som lukter av industri? For hjemmelagde kjeksskåler eller kremmerhus trenger du kun tre ingredienser: hvetemel, sukker og egg.

Til selve stekingen, bruker jeg et rimelig kremmerhusjern som du får kjøpt på nettet. Kransekakejern kan også brukes.

Kjeksskålene holder seg i 14 dager dersom du oppbevarer dem i en tett boks.

Ingredienser (nok til 5-6 boller – avhengig av størrelse):

  • 100 gram hvetemel
  • 80 gram sukker
  • 2 egg

 

Fremgangsmåte kjeksskåler:

  • Pisk ingrediensene sammen. Røren må være litt tykk for at du skal rekke enten å forme den som en bolle eller et kremmerhus, men du må likevel kunne helle røren ut med en øse i jernet. Dersom du mener at røren likevel er for tykk, tynn den ut med noen spiseskjeer med melk.
  • Smør begge flater på jernet med smør før du heller i røren som en sirkel på den ene platen i jernet. Når den er ferdig stekt, legg sirkelen oppi en rund bolle av passe størrelse. Det er lett å brenne seg på fingrene, men det må til dersom du vil ha fine skåler.

 

hjemmelagde-kremmerhus2
Etter at du har stekt kjeksen, stivner kjeksen raskt, så det er om å gjøre å være rask på labben. Ha skålene klare i forkant slik at du raskt kan forme den varme kjeksen oppi skålene.

hjemmelagde-iskjeks

hjemmelagde-iskjeks2
Himmelsk lakrisiskrem med smeltet hvit sjokolade i hjemmelagde kjeksskåler – kan det bli bedre..?