Gran & tonic

Gin & tonic. En klassiker på varme sommerkvelder som det har vært mange av i mai. Stadig nye botaniske ginvarianter dukker opp i polhyllene, og sannelig har ikke en nordmann gått hen og vunnet prisen for verdens beste destillat av dette britiske nasjonalbrennevinet. Andre tonicmerker enn gode, gamle Schweppes er også kommet i handelen. Selv har jeg en svakhet for Fentiman’s. Så med all denne lekenheten må det være lov å være litt utro mot den klassiske sitronskiven også. Granskudd har en flott smak som spiller godt med den tradisjonelle einersmaken i gin. Dekorativt er det også. Man kunne most noen skudd i en morter og shaket med ginen før servering, men det ville lett overdøvet de balanserte smakene i en god gin. Så la oss gjøre det enkelt i sommervarmen: Litt lysegrønn unggran som garnityr. Sitter som et skudd.

Og dersom du er usikker på hvordan granskudd ser ut, sjekk denne.