Urovekkende

Du har sikkert fått med deg at det lønner seg å spise Stillehavsøstersen? Den invaderer kysten vår og fortrenger både norsk flatøsters og blåskjell. Trenger du matinspirasjon på østers, kan du finne det her.

Appetitten min på østers har økt som følge av miljøutfordringene den skaper. Et eget miljø jobber for å bruke Stillehavsøstersen i større utstrekning; Kristian og resten av gjengen jobber for at vi skal få spist denne delikatessen: http://norwegianshores.business.site/

Dersom du først vil bruke hele østersen, fungerer de tomme østersskallene perfekt til å lage en støyende «uro» mot fugler som stikker av med jordbærene eller kirsebærene dine. «Uroene» fungerer utmerket i det skallene slås mot hverandre og mot en trestamme. Nå har jeg laget tre fine østers-uroer som jeg håper vil være nok til å forhindre at fuglene stikker av med bærene. Fuglenett er uaktuelt å bruke siden mange fugler henger seg fast i dem og dør.

Østers-uro er superenkelt å lage:

  • Borr hull i østersskallet
  • Fint et fint snøre
  • Lag noen store knuter oppå hverandre nederst slik at de ikke sklir av snøret
  • Lag knuter under hvert østersskall du har på snøret og tre på et og et østersskall
  • Heng opp

Lykke til!