Fløyelsmyk

Når jeg spiser dessert, foretrekker jeg helst en liten og supermektig søtsak som gir meg akkurat det jeg trenger for å dekke søtsuget.

Denne kaken er det absolutt motsatte. Liten? Nei, den har en stor mengde «kakedeig» som jeg normalt ikke er så begeistret for. Supermektig? Ja. Og skikkelig god. Kaken fungerer veldig fint når du skal dele søtsaken din med mange andre. Estetisk sett fungerer den godt i disse festdager. Kanskje dette blir 17.mai- kaken din?

Red velvet-kake (sjokoladekake) er lett å lage. Kulturmelk gjør kaken skikkelig saftig i lang tid. Når du skjærer i kaken, gir den hvite frostingen en lekker kontrast til det røde fyllet (du tilsette rød konditorfarge i deigen). Du kan kjøre kaken stram ved bare å stryke på to lag hvit glasur uten pynt eller du kan pynte den etter hva hjertet ditt begjærer. For å få den pen, bør du stryke på to lag med glasur. Det første laget trenger ikke være helt jevnt – formålet med to glasurlag, er å forhindre kakesmuler i det siste laget med glasur. Kaken blir bare bedre dersom du lager den dagen før du skal spise den. Dersom du planlegger å pynte med bær, er det lurt å vente med pyntingen til samme dag som du skal servere den, siden bær ofte «synker» ned i glasuren og kan «lekke» bærsaft i din fine, hvite glasur.

Oppskriften kommer fra bloggen Heartshaped.

Ingredienser:

Kakebunner:

 • 500 ml hvetemel
 • 4 ss maisstivelse
 • 1 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss bakekakao
 • 350 ml sukker
 • 1 ts salt
 • 2 store egg, romtempererte
 • 350 ml solsikkeolje
 • 250 ml kulturmelk
 • 2 ss rød fargepasta (ca 28 gram)
 • 1 ts klar eddik

Frosting:

 • 150 gram mykt smør, i terninger
 • 800-900 ml melis
 • 450 gram kald Philadelphia kremost
 • 4 ts vaniljesukker
 • 200 gram bringebær

Fremgangsmåte:

Kakebunnene:

 • Forvarm ovnen til 175ºC. Smør 3 stk springformer på 20 cm eller 2 stk springformer på 22-24 cm. Da jeg lette i kjøkkenskapet hadde jeg ikke to former av lik størrelse og jeg brukte derfor en form på 22 cm og en mindre form som jeg plasserte på toppen av “hovedformen”. Dekk bunnene med bakepapir.
 • Bland sammen mel, maisstivelse, natron, vaniljesukker, bakekakao, sukker og salt.
 • Visp sammen eggene i en annen bolle. Tilsett oljen, kulturmelken, fargen og eddiken, og visp til alt er godt blandet sammen. Bland inn det tørre i omganger. Rør godt sammen.
 • Fordel røren i springformene. Sett formene i ovnen, og stek i ca 40-45 minutter, avhengig av om du har to eller tre former eller en annen kombinasjon. Sjekk om kakebunnene er ferdig med en tannpirker. De er ferdige dersom det ikke henger igjen kakerøre på tannpirkeren.
 • Avkjøl kakebunnene på rist i noen minutter, før du tar dem ut av springformene og avkjøler dem ytterligere.

Frosting:

 • Ha smøret og halvparten av melisen i en kjøkkenmaskin. Miks godt sammen. Ha i halvparten av kremosten og miks til den er blandet inn. Ikke for lenge. Ha i resten av melisen og vaniljesukkeret og miks sammen. Til slutt har du i resten av kremosten og mikser til en jevn frosting. Ikke pisk for lenge, den kan bli for løs. Sett i kjøleskap inntil den skal brukes.
 • Kjør bringebærene glatte i en blender (eller mos dem eventuelt fint med en gaffel). Sett i kjøleskap inntil bærene skal brukes.

Sett sammen kaken:

 • Bland litt av frostingen med bringebærpuréen. Du trenger ikke bruke all puréen, smak underveis og bestem selv. Legg den ene kakebunnen med den flateste siden ned på et kakebrett. Spre halvparten bringebærfrosting på kakebunnen. Legg den andre kakebunnen med den flateste siden ned oppå. Ha resten av bringebærfrostingen på. Legg den siste kakebunnen med den flateste siden opp oppå. Smør et tynt lag med hvit frosting utenpå hele kaken. Sett inn i kjøleskap og la stå én time før du tar du ut og smører på resten av frostingen. Pynt dersom du skal servere den samme dag – dersom du ikke skal det, ville jeg ha ventet med pynten til samme dag kaken skal spises.
 • Oppbevar kaken i kjøleskap.

Lykke til!