Tropiske vibber

Eksotiske sommerfugler, kjøttetende planter og giftige planter. I Victoriahuset i Tøyen Botaniske Hage i Oslo, kan du få mye action ut av et helgebesøk.

Slutten av april og begynnelsen av mai er en perfekt tid for besøk i Botanisk Hage – tiden like før alt står i full blomst. Og er du ikke fornøyd med plantene utendørs i hagen, anbefales et besøk i dampende hete Victoriahuset. Drivhuset ble bygd allerede i 1876 og er spesialkonstruert for å kunne huse nettopp Victoria-vannliljen fra Amazon; verdens mest hurtigvoksende plante hvor et blad kan øke sin diameter med 35 cm på et døgn! Drivhuset har også andre planter fra tropisk og subtropisk miljø som blant annet papaya, kanel, sukkerør, bomull, kakao, ris og ingefær. Lotusplanten, verdens mest hellige plante, finner du også her. Det aller beste synes jeg, er å oppdage de fargerike, tropiske sommerfuglene som du aldri kommer til å få se utendørs i Norge.

Og blir du sulten etter blomster- og sommerfugltittingen, er et lunsjbesøk på lille Golden Chimp å anbefale. Kaféen har spesialisert seg på Dim Sum, og har noen nydelige varianter på menyen. Spiser du på kveldstid, er det lurt å reservere bord. Med deilig og rimelig mat, er Golden Chimp blitt  en favoritt for mange.