50/50 tortilla

Stadig flere får øynene opp for skikkelig taco.  Altså ikke de industripakkede ferdigvarene du kjøper til gullrekka på TV, men mat som lages med hender og kjærlighet. Nystekte tortillas fra en tørr stekepanne fylt med spennende, hotte kombinasjoner. Fisk, fugl, skalldyr, langstekt svin, saftig ytrefilet, bønner, vårløk, hjemmelaget mole, salsa verde, guacamole… hva hjertet må begjære av små smaksbomber. Noen foretrekker hvetetortillas, faste og fine og milde i smaken. Andre sverger til maistortillas av Masa Harima (maiskjernemel – ikke vanlig maismel). Saftige, myke med tydelig maissmak. Selv har vi landet på å ta det beste fra to verdener: 50/50 hvetemel og Masa Harima. Får du det først i fingrene, er tortilla superenkelt å lage:

Ingredienser:

Til cirka 8 tortillas med 12 cm i diameter:

  • 250 g Masa Harima
  • 250 g hvetemel
  • ½ teskje bakepulver
  • 1 spiseskje olje

Slik gjør du:

  • Kjør sammen og spe på med VARMT vann i en tynn stråle til deigen er fin og samlet, men myk.
  •  Kjevle tynt. Stikk ut. Stek i tørr jernpanne på nest høyeste varme. Det går lynraskt, så følg med og snu et par ganger. Rundt ti sekunder samlet på hver side gjør susen, men du ser selv best når de er fine. Oppbevar tortillaene i et fuktig håndkle når de er stekt. Du kan gjerne lage tortillaene litt på forhånd, pakke dem i folie og varme dem i stekeovn før de skal fylles.

 

Mmmmm! Og trenger du inspirasjon på fyll, kan du sjekke ut disse:

Taco trio

Freestyle taco

Her kan du kjøpe Masa Harima-mel dersom du ikke finner det i butikken.