Godbeter til helgen?

En outsider utfordrer nå de trygge favorittene blant konfektene min. Seig, salt rødbetkaramell kapslet inn i deilig melkesjokolade? Ja takk!

Jeg hadde fra før testet rødbet i sjokoladekake, og visste at rødbet og sjokolade var en spennende smakskombinasjon. Karamell har en kraftig smak, og jeg brukte derfor en solid dose rødbetjuice for å få tilstrekkelig smak av rødbet. Jeg bakte rødbeten i ovnen på 180 grader i en god time. Senere puttet jeg rødbeten i juicemaskinen og fikk ut deilig, dyprød rødbetjuice. Jeg tilsatte en god dose (4-5 ss.) av rødbetjuicen og rørte den ut i den salte karamellen.

Det er utfordrende med karamell i konfekt slik jeg lager den. Jeg koker aldri karamellen til ordentlig karamell fordi jeg ønsker at karamellen skal være deilig flytende, ikke hard. Karamellen kan likevel ikke være for flytende siden du skal “lukke” igjen konfekten med flytende sjokolade (har du et veldig flytende fyll, vil fyllet blande seg med sjokoladen til bunnen og du får ikke lukket konfekten på en god nok måte).

Det er likevel verdt innsatsen. Denne outsideren kommer til å bli en av de faste på repertoaret.