I samme kurv

Årets påskeegg er klare – i år ble eggene en fryd for øyet i stedet for en fryd for munnen.

Dekorering av påskeegg kan du legge liten tid i. Mye gjør seg nemlig selv: Putter du eggene i et fargebad, kan du plukke ut flotte og spennende egg etter bare noen timer. Intensiteten på fargene varierer ettersom hva slags fargekilde du bruker og hvor lenge du lar eggene ligge i badet. Gir du eggene et lag eller to med blank lakk etter fargebadet, får du fine og blanke egg som er holdbare i lenge tid.

Fargebad:

Du kan lage naturlige fargebad eller fargebad basert på for eksempel konditorfarge. Naturlige fargebad funket best for meg. Gul og rød løk er et eksempel på naturlige fargekilder som gir et godt resultat.

  • Plukk av de ytterste bladene på en gul eller rød løk. Putt bladene oppi en kjele med vann. Kok opp. Tilsetter du en skje eddik i kokevannet, får du en spennende fargesjattering.
  • Sil vannet og la det bli romtemperert.
  • Legg eggene du skal farge i vannet. Tomme egg flyter selvsagt, og du må sørge for å legge et lokk eller liknende over eggene slik at de dekkes fullstendig av vannet.
  • Jeg lot eggene ligge i fargebadene i alt fra fem timer til ett døgn. Når du tar eggene ut av fargebadet, må du sørge for å pumpe ut vannet med den samme pumpen som du blåste ut selve eggeinnholdet med.

Det er et vell av utstyr for deg som liker påskeeggdekorering, men du trenger faktisk veldig lite av det. Du kan for eksempel også kjøpe oppheng til eggene i hobbybutikker – jeg brukte heller knapper som jeg hadde liggende – enklere og mye finere.

God påske!

dekorere-påskeegg
De oransje eggene fikk fargen sin etter å ha badet i bladene fra en gul løk. Eggene med grønnfarge badet i rødløksvann med en dråpe eddik.
dekorere-paskeegg3
Finnes det en deiligere tid enn påsken med vibber av kommende vår og varme?

dekorere-paskeegg4