Soppkontroll

Hvorfor alltid sette soppen i baksetet, som tilbehør til kjøtt eller fisk? Prøv å la soppen få full kontroll på smaken en gang i blant, umamirik og nydelig som den er på sitt beste. Som i denne «Ai fungi»-fettucinien; usnobbete italiensk matlaging slik den skal være:
Lag fettucine eller kjøp om du vil.

  • Stek en god porsjon smaksrik østerssopp og aromasopp i rikelig smør på god varme og hell på en liten kopp fløte.
  • Pulveriser en neve tørket steinsopp (porcini) og la koke sammen med væsken og soppen fem minutters tid. Vi plukket og tørket mengder av vår egen steinsopp i sommer, men du får kjøpt tørket steinsopp i de fleste brukbare dagligvareforretninger.
  • Fosskok pastaen i rikelig vann med en spiseskje olje og en teskje salt i halvannet minutt. Hell tre-fire kopper av kokevannet over i soppsausen og la den koke skikkelig opp og sammen. Stivelsen i pastavannet tykner sausen perfekt. Hell av resten av kokevannet, hell pastaen sammen med soppsausen, bland godt og server.