Helt konge!

I ingen andre land settes kongefamilien så høyt som i Thailand. Så vi har gjort denne fantastiske Thai-salaten royal ved å bytte ut “softshell-crab” med kongekrabbe. Det å velge seg én yndlingsrett er vanskelig. Helt til jeg ble servert denne salaten med “softshel-crab” og grapefrukt på Hotel Rayavadee i Krabi for noen år siden. En himmelsk kombinasjon av sprøstekt skalldyr, rødløk, syrlig grapefrukt og en deilig sesamoljedressing. Helfrelst forsøkte mannen min å gjenskape den. Med stort hell! Kongekrabbe erstattet “softshel-crab” som ikke er så enkelt å få tak i her hjemme.

Tynnskåret rødløk, ditto grapefruktskiver, litt grønn salat og thai-basilikum ringles med en dressing av peanøttolje, en teskje sesamolje, riseddik og sirup (smak deg frem). Kongekrabbebiter vendes i mel, salt pepper, litt chili og sesamfrø, freses på høy varme og anrettes på toppen av salaten. Kongelig.

 

kongekrabbesalat2