Takk, Gaius

Takk for at du gravde dypt inn i hjertet mitt med de store labbene dine for å komme skikkelig inn. Du var en stor og krevende hund å starte med for en førstegangshundeeier som meg, men det var verdt alle blåmerker og arr på knærne mine. Takk for at du beskyttet meg høylytt fra alle mennene som var skumle og som du mente var skumle. Det var ikke få i den siste kategorien; rørleggere, gartnere eller mannen som fylte bensin på bilen ved siden av.

Takk for alle gangene du puttet hodet ditt i fanget mitt eller traff meg i ansiktet med en stor labb som rispet opp huden min. Takk for alle hundehår du har lagt igjen på kjolene mine, på strømpene mine (på innsiden faktisk) og i øynene mine. Jeg finner hårene på de rareste steder og kommer nok til å finne dem i år fremover.  Takk for at du alltid var glad og ventet på meg med kosedyret i munnen når jeg kom hjem fra jobb med unntak av de gangene du ble fersket i å ligge i sofaen og du i skilpaddefart gikk langsomt, langsomt tilbake til din egen seng i håp om at jeg ikke oppdaget deg (i din tro på at du på 85 kilo faktisk kunne gå i ett med omgivelsene). Takk for at du leste min egen sinnstemning før jeg hadde skjønt den selv. Takk for alle serranoskinke- og  parmesanbitene du har stjålet fra oss gjennom årene.

Takk for at du vekket oss midt på natten ved å stå over oss og dytte med snuten din, veldig forsiktig, men hvor du sørget for at det var et tilstrekkelig antall ganger slik at vi akkurat våknet hver eneste gang. Takk for all gartnerarbeid du har gjort på torpet. Takk for at du i tråkket i stykker kantarellene med de klossete og store labbene dine før jeg rakk å plukke dem. Takk for at du kun greide å fange tre prosent av alle ballene jeg kastet til deg  (ja, det er en grunn til at Scooby Doo er en Grand Danois).  Takk for at du har stukket den nysgjerrige snuten din i andres saker;  i bæreposer og vesker som har kommet inn i huset.

Takk for at jeg fikk massere de deilige store labbene dine og stryke deg over magen så øynene dine rullet av nytelse.

Hvil i fred, søteste Gaiusen vår, 24.01.2013 – 29.12.2017.