Solstreif

Trenger du en dose sol i en ellers mørk årstid? Lemoncurd er en salig blanding av syrlighet og sødme, og har en fantastisk farge som minner om lysere dager. Den er perfekt som topping til ost på disse runde kjeks, men er også nydelig alene på et nystekt brød.

Når det gjelder sitrusfrukter, ta det du har – vi har brukt både appelsin, sitron og lime.

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 250 gr. sukker
  • 212 dl. sitronsaft
  • 100 gr. romtemperert smør , i terninger
  • Finrevet skall fra 3 stk. sitroner eller annen sitrusfrukt

 

Slik gjør du: 

  • Visp sukker, sitronsaft og eggeplomme godt sammen.
  • Varm blandingen forsiktig og langsomt opp (helst i vannbad) under nesten konstant pisking.  Vær tålmodig – det tar lett 20 minutter til en halvtime. Dersom du er for kjapp, får du eggerørekonsistens og det ønsker du ikke.
  • I siste halvdel av prosessen, visp inn smøret i én og én terning.

 

Nyt!

 

lemoncurd2