Mat til jul?

Det er 41 dager igjen til jul. Dersom du trenger julegavetips og er på jakt etter kokebøker, er disse topp fem i bokhyllen vår.

For en sjokoladegal perfeksjonist: 

Chocolate Confections, Formula, Theory, and Technique for the Artisan Confectioner

Dette er min absolutte favoritt – jeg blir aldri lei av å bla i den og boken gir meg uendelig mye inspirasjon. Her har du alt du trenger av teknikk for temperering av sjokolade og boken går ordentlig i dybden for å øke kunnskapen din om sjokolade som råvare. I tillegg inneholder den en hel haug med lekre konfektoppskrifter – ikke bare innenfor sjokolade, men den har også flere oppskrifter på fruktgeleer.

Boken er i salg på Amazon.com.

 

For en elsker av venetiansk mat:

Polpo: A Venetian Cookbook (Of Sorts)

Italiensk mat dreier seg ikke så mye om estetikk, men om gode råvarer. Etter å ha vært i Venezia, gikk jeg sporenstreks på Amazon.com og bestilte “Polpo”. Husk at venetiansk mat skiller seg fra annen italiensk mat – boken dreier seg ikke om pasta & pizza, men om deilige bønner, makrelltartar, gnocchi og mye annet snacks!

kokebøker-julegave2.jpg

 

For den anglofile nostalgiker:

Roald Dahl`s Cookbook

Roald Dahls kokebok handler om det måltider burde handle om; personligheter og  maten de har fargelagt hans liv med. Boken er selvsagt fri for sousvide og nye teknikker, har er det fine anekdoter fra Roald Dahls barndom og spennende personligheter. Boken oser over av kjærlighet for familie, venner og de lange måltidene sammen.

 

 

For den som vil lære av de beste:

Kokkelære

Dersom du har lyst til å lære å lage mat, hvorfor ikke gjøre det av Tom Victor Gausdal, sølvvinner av Bocuse d’Or og med erfaring fra Statholdergaarden? Her får en forklaring av alt du trenger av teknikker og hele 1 555 oppskrifter. Gausdal er som andre kokker opptatt av “mise-en-place” – nemlig at du sørger for å ha alt  du trenger av ingredienser og  utstyr klart på sitt faste sted før du starter matlagingen.

Boken er tilsalgs i de fleste norske bokhandler – både på nett og fysisk i butikk.  

 

For den helhjertede:

Larousse Gastronomique

Boken er obligatorisk for personer som vil gå i dybden på fransk mat og teknikker. Bibelen for gourmetene ble for første gang utgitt i 1938 – ingen over – ingen ved siden.  Kokeboken selges på Amazon, og også i norske nettbutikker og fysisk i butikk.