When not in Rome

Pussig hvordan nordmenn skal kose seg med skikkelig pizza og fritert calamari til forrett når de er i Italia, men aldri spiser blekksprut her hjemme. Folket har aldri spist mindre fisk og sjømat. Ei heller mer frossenpizza. 2016 var et rekordår for nordmenns inntak av frossenpizza – da fikk nordmenn i seg om lag 25 000 tonn, mens akkaren – eller heller stakkaren –  den norske blekkspruten, i hovedsak brukes til agn? Mitt tips: Kast ut frossenpizzaen og legg litt akkar på en hjemmelaget pizza.

Blekksprut bør tilberedes enten veldig kort eller veldig lenge for ikke å bli seig. Hvis du først lar den få lang tid – for eksempel i sousvide på lav temperatur, er utgangspunktet supert for lynrask behandling på høy varme senere.

Hva gjør du? Først; lag pizzadeigen og tomatsaus. Putt akkarfileten i sousvide i et par timer på 58 grader og ha salt, pepper og lime på akkarfilèten når den er ferdig. Gi den ferdighevede pizzabunnen et tynt strøk av sausen. Ikke bruk for mye, det vil drepe smaken til akkaren. Ha litt mozzarella på pizzaen og ørlite parmesan. Noen tynnskårende limeskiver på toppen smaker supert.

Ingen grunn til å spise mindre fisk når fisk smaker så godt – på hjemmelaget pizza.

When not in Rome, do as the romans!

 

Pizza_schakenda