Kräftskiva / Crayfish party

 

Post in English

 

Kreps. Snaps. Dumme hatter. Det består i hovedsak svenskenes tradisjon “Kräftskiva”, men sjarmerende er den. Og til tross for at det kommer en «dagen derpå» som ikke er fullt så festlig som selve «Kräftskivan”, er tradisjonen virkelig verdt et forsøk. Dersom du skal gjøre det skikkelig, bør du sørge for å få med noen svenske venner slik at festen blir ordentlig. Og har du en svak sangstemme, kan du gjøre et søk i Spotify på «Kräftskiva» så får du hjelp med sangene… og snapsen.

Melodi: Räven raskar över isen

Kräftor kräver ju små nubbar, Kräftor kräver ju små nubbar

En liten snaps, till varje klo, det är för strupen en lisa.

Så här gör kräftvännen när det står, kräftor på bordet och när han får, en liten snaps, till varje klo. Nu är det slut på vår visa.

kräftskiva2

Crayfish party

Since we`re practically considering ourselves as Swedish during our summer at the cottage in Sweden, we adapt to the Swedish tradition like for example “Kräftskiva” (Crayfish party). The Swedish crayfish are very delicate and tasty, but it`s not enough just to eat the crayfish. You need to wear a silly hat, sing drinking songs (do a search for “Kräftskiva” in Spotify) and not at least; drink shots. A lot of shots. As you understand, the Crayfish party can be exhausting, but it`s should be experienced even if the hangover the day after can be bad and not as much fun as the party itself.