Den hemmelighetsfulle hagen / The secret garden

Post in English

En barneboktittel, men det kunne like gjerne vært et uttrykk for barndommen selv. Den gangen alt var stort, spennende, mystisk, romantisk og vakkert. Selv en hage. Barndommen trenger ikke være så langt unna, bare du tar deg tid til å finne den et sted langt inne i magen. Kanskje kan en hemmelighetsfull hage hjelpe deg på vei. Hagen behøver du heller ikke reise så langt for å finne. Et par timers kjøretur fra Oslo over grensen finner du Baldersnäs herregård. Prøv å sette av en dag. Spis lunsj på herregårdsterrassen. Vandre i skogene, hagene, langs stiene, beitemarkene og innsjøen, og se om du ikke finner litt av barndommens hage i deg. Legg igjen mobiltelefonen og bruk øynene og ørene der du går istedet.  Hvis du synes det er ganske tåpelig å leke at du er på oppdagelsesferd, har du ikke lett lenge nok. Da bør du bli til middag og kanskje overnatte.

The secret garden

This perfect children’s book title could just as well have been the title of childhood itself. Those magic years when all you encounter seems huge, exciting, mystical and beautiful. Even a garden. Whatever age you are, childhood doesn’t have to be so far gone. Just call for it, and you might feel it move deep inside you. Maybe a secret garden could help you along? You’ll find the perfect one no more than a couple of hours by car from Oslo. Honor your childhood by setting a day aside for the trip. Enjoy a lunch at the mansion terrace. Stroll the woodlands and old gardens. Explore the path tiptoeing along the lake, and see if your childhood feelings won’t slowly creep back on you. Loose the cellphone, and try using your eyes and ears instead, as you did bach then. If you haven’t discovered that childish exploration isn’t ridiculous at all, but simply rejuvenating, you haven’t spent enough time searching. Try staying for a nice dinner and staying the night.

Baldersnäs-herrgård2

Baldersnes-herregård