Cool kål

Hagen bugner av grønnkål og siden vi er over gjennomsnittet opptatt av å bruke råvarene vi har før vi kjøper nye, blir det mye grønnkål på menyen denne sommeren. Og hva er mer deilig enn det siden grønnkålen er proppfull av vitaminer, mineraler og kostfiber? Dersom du ikke gjør noe spesielt med den, blir grønnkålen litt kjedelig, men denne grønnkålsalaten (grønnkål og eple) ble nydelig med sesamolje, pasjonsfrukteddik og ristede hasselnøtter. Så god at den kan spises som en egen rett, men salaten passer ypperlig også til lettgrillet tunfisk. Siden grønnkålen tåler en frostnatt eller to og blir bedre etter å ha taklet noen kuldegrader (noen grønnkålsorter tåler faktisk 10 minusgrader), blir det nok noen varianter av denne grønnkålpaien også.

Grønnkål
Grønnkål er enkelt å dyrke selv, men det lønner seg både å forså kålen samt å dyrke den under fiberduk. Vi lot fiberduken være på helt til juni, og da var grønnkålen blitt sterk og stor.
Grønnkålsalat
Grønnkålen krever ikke mye stell, men setter pris på ikke å tørke ut – vi gir den også en dose næring innimellom.