Ingen sommer uten…

 

…flädersaft eller hylleblomstsaft på norsk. Smaken er en essensiell del av den svenske sommeren som både feires, spises og drikkes på torpet. Du kan bruke både blomstene og bærene. Hylleblomstsaft er nydelig som leskende saft servert med isbiter en varm sommerdag, perfekt i en cocktail eller som bellini toppet med en deilig, kald musserende.

Ingredienser:

  • 10 store hylleblomstklaser
  • 1/2 liter vann
  • 5 dl. sukker
  • 1 sitron
  • 1 ts. sitronsyre

Slik gjør du:

  • Skyll blomsterklasene, skiv sitronen, og legg både blomster, skivet sitron, sitronsyre og sukker i en mugge.
  • Kok opp vannet og hell det over innholdet i muggen. Rør rundt.
  • Muggen skal stå i romtemperatur i to dager for så å stå i kjøleskapet i to dager. Husk å røre rundt i blandingen et par ganger om dagen. Etter at saften har stått kaldt, kan du sile innholdet, ha over på en ren saftflaske og spe saften med enten vann eller musserende.

 

Nyt!