Sommer i en hyssing

Den aller fineste blomsterampelen lager du selv med bånd av bast, heklenål, saks, krukke og blomst.

Slik gjør du:

  • Hekle et antall luftmasker tilsvarende den lengden du ønsker på båndene som krukken skal henge i. Dersom du ikke kan hekle, er det lett å lære seg å legge opp luftmasker – sjekk denne instruksjonen. Hvis du fortsatt ikke får det til, kan du for eksempel flette båndene i stedet for å bruke luftmasker. Jeg heklet 90 luftmasker på 8 separate lengder med hamp.
  • Etter å ha heklet 8 lengder med luftmasker, lagde jeg en solid knute den ene enden av alle båndene – denne utgjør “fundamentet” for krukken. Etter å ha lagd en knute, satte jeg krukken oppå knuten og satte på et “magebånd” som også er heklet av luftmasker. Tilslutt er det bare å samle alle båndene (pass på å fordele dem jevnt på sidene av krukken) og lage noen solide knyter øverst i lengdene og henge den opp.

Lykke til!