Oppfrisket coleslaw

Jeg hadde aldri sansen for coleslaw før mannen min lagde sin variant til meg. Den var ikke lenger stappfull av industrimajones, men derimot full av syre, sprø grønnsaker og saftig frukt. “Sine varianter” passer bedre ettersom ingrediensene sjelden er de samme – det avhenger av grønnsakene på kjøkkenbenken.  Coleslaw er obligatorisk til spareribs og pulled pork – for meg; perfekt sommermat!

Litt snittet kål som mange vil si er hovedingrediensene, er fint hvis du har det, men ingen nødvendighet. Obligatorisk er derimot strimlet grønt eple og gulrot, sitronsaft, en fast og fin ananas i strimler gjør seg veldig godt, men en mango kan også gjøre jobben. Finsnittet løk, vårløk eller purre gir den litt mer karakter. Rør sammen en del creme fraiche eller rømme, litt majones (eller ikke), saften av en liten sitron, noen dråper worhistersaus og 1 ts.dijonsennep. En spiseskje blåost dersom du har det liggende, løfter smaken. Server gjerne coleslawen på en måte slik at den ikke ser ut til å komme fra en plastboks på den lokale Kiwi-butikken. Pynt for eksempel med kuler av melon, agurkurt og urter.

 

coleslaw