Cocobanana

Skikkelig lyst på iskrem, men litt skrint med ingredienser i kjøleskapet? Kokosmelk erstatter fint fløte eller melk, og dersom du har en banan liggende, er smakskombinasjonen banan og kokosmelk ypperlig.

Ingredienser

Iskrem:

  • 2 dl.kokosmelk
  • 1/2 banan
  • 1/2 dl.sukker
  • 2 egg

Kremmerhus:

  • 100 gram hvetemel
  • 80 gram sukker
  • 2 egg

 

Fremgangsmåte iskrem:

  1. Pisk sammen kokosmelk, egg og sukker og ha blandingen oppi ismaskinen.
  2. Mos bananen fint med en gaffel og ha den oppi bollen.
  3. La maskinen gå til iskremen har fin konsistens og sett iskremen i fryseren før servering – den bør stå i 2 timer eller eventuelt over natten.

 

Fremgangsmåte kremmerhus:

Jeg bruker en “conemaker” – et rimelig kremmerhusjern som du får kjøpt overalt på nettet og jernet fungerer supert. Kransekakejern kan også brukes. Når det gjelder røren, pisker du bare alle ingrediensene sammen, røren skal være litt tykk, men du må likevel kunne “helle” den ut med en øse i jernet. Husk å smøre begge flater før du heller i røren. Dersom du har kjøpt et kremmehusjern, har du sannsynligvis også fått med en kjegleform som du skal forme kremmerhuset rundt. Husk å tette kremmerhuset ordentlig til i bunnen slik at iskremen ikke drypper ut. Har du ikke en slik kjegleform, er det ingen krise for du kan forme kremmerhuskjeksen rundt hva du vil. Legg den for eksempel oppi en liten porsjonsskål slik at du får en liten skål til å servere iskremen.

Lykke til!