Griller i hodet

Kom mai du skjønne, milde, og vi nordmenn får griller i hodet. Ikke et vondt ord om burgere, BBQ ribs eller pulled pork, men ikke glem sjømaten. Den gjør grillmåltidet sunnere, friskere og mer variert. Det er deilig med andre smaker enn krydret BBQ.

En fjellørret med salt, pepper, godt smør, sitron og litt vårløk er i all enkelhet nydelig på grillen. Og østers MÅ ikke spises med sjalottløk og rødvinseddik. Spør Rockefeller, eller snarere New Orleans-kokkene som oppkalte østers gratinert med persille, smør, brødsmuler, Pernod og kapers etter han på grunn av den rike smaken. Østers kan du også gratinere med all verdens tilbehør. Og kalle opp etter hvem du vil.  Legg skjellene direkte på grillen et minutt først, så åpner de seg litt.  Pisk sammen litt egg og fløte, med for eksempel en revet italiensk fastost og små skinkebiter. Da har du deilige østers som forrett til grillmåltidet. Anbefales.

 

 

stillehavsøsters