Go south!

Vil du ha et lite streif av Italia og Toscana, kan du ta turen over til nabolandet vårt. Skåne; Sveriges sydligste, vakreste og i gjennomsnitt varmeste landskap – her vokser både fersken og vindruer uten problemer. Etter en rask flytur til København og en snau halvtimes kjøretur med bil, befinner du deg i Skåne. Det sies at Skåne best oppdages på sykkel, men i slutten av april og med en vindstyrke som blåste hatten min av, føltes ikke sykkel helt riktig ennå.

Hva bør du gjøre i Skåne? I hovedsak tre ting:

  1. Ta et bad i havet – aller helst når det er veldig kaldt (noe det ofte er i Skagerrak) – det er da du kjenner at du virkelig lever.
  2. Besøke Åbergs trädgård og se de rundt 2 000 vekstene som dyrkes og selges der. Vil du fika, kan du på kaféen deres spise småretter og kaker hvor de fleste ingrediensene kommer fra hagen.
  3. Spise deilig pizza fra stenovn på en av de mange pizzariene. Hvorfor ikke besøke for eksempel Gårdens Café & Vedugn, Apotekarns Trädgård eller hva med Kafferost Café & Vedugnspizza hvor du får surdeigspizza med deilige skånske råvarer? Husk å bestille bord på forhånd, i sommersesongen er det travelt og mange turister.

 

God fornøyelse!