Ramen

Få ting er deiligere enn når man blir skikkelig inspirert. Denne gang kom inspirasjonen fra Netflix-serien “Chef`s table” som vi umiddelbart sluker hver gang det slippes en ny sesong. Med fine og nære portrett av stjernekokkene (de fleste av restaurantene har minst én Michellin-stjerne), dokumenterer Netflix det mye mer interessante enn bare toppmaten som havner på gjestenes tallerkener: personligheten til kokkene og hva som ligger bak lidenskapen.

Denne gangen ble vi inspirert av dokumentaren om Ivan Orkin fra New York som blir ansett som en av verdens beste Ramen-kokker etter å ha startet en Ramen-restaurant (Setagaya) i… Tokyo! Orkin har ingen stjerne så langt, men restaurantens anerkjennelse i selve Tokyo er en bragd i seg selv.

Så hva er kunsten bak den japanske nudelretten “Ramen”? Å mestre umami-smaken. Denne viktige femte smaken ved siden av surt, søtt, salt og bittert som blant annet finnes i røkt fisk, parmaskinke, blåost og fiskesaus.

Om vi fikk det til? Kanskje. Den ble skikkelig god, men som alltid er det perfeksjonsplaner og testinger på gang.

 

Ingredienser til kraft:

 • Brente tomater
 • 2 gulrøtter
 • 1/2 chili
 • 150 gram shitakesopp
 • 2 sjalottløk
 • 1 stilk sitrongress
 • 4-5 fedd hvitløk
 • 1 skvett fiskesaus
 • 2 høns
 • Litt langpepper eller hel, sort pepper

Slik gjør du – kraft:

 • Forbered tomatene først: Grilltomatene i stekeovnen på cirka 200 grader til de blir halvbrent (cirka 30 minutter) Forbered tomatene først.
 • Ha alle ingrediensene til kraften i en trykkoker. La koke cirka i to timer. Sett trykkokeren under kaldt vann slik at den blir avkjølt og åpne trykkokeren. Ta ut hønsekjøttet. Sil kraften og la den koke ytterligere inn i trykkokeren uten lokk eller en kjele. Du kan selvsagt koke kraften også i en vanlig kjele, men det tar litt lengre tid.

Ingredienser til ramen

 • Skinke
 • Fersk rød chili
 • Nudler
 • Vårløk
 • Nudler (vi lagde våre egne)
 • Egg (vi porsjerte egg i Sous-Vide)
 • Shitake-sopp

Slik gjør du – Ramen:

 • Kok nudler.
 • Anrett suppeskåler med en passe mengde posjerte egg, skinke, vårløk og shitakesopp og nudler.
 • Varm opp kraften i en stor kjele.  Hell suppen over suppeskålene.

 

Nyt!