På grønt dekke

Hvem skulle tro at fisk og erter var så godt? Å forvandle ertene med sitt harde skall til en fløyesmyk puré er hemmeligheten bak denne supre og sunne klippfisken.

Klippfisk er en skikkelig bra råvare som du alltid bør ha i skapet. Siden klippfisk er tørket, er den holdbar i nesten uendelig tid. Det eneste du trenger å huske på, er å legge den i vann tre dager før du skal spise den, samt å skifte vannet på den to ganger om dagen slik at du får skyllet ut en del av saltet.

Oppskriften holder til 2 personer.

Ingredienser:

  • 400 gram frosne erter
  • 500 gram utvannet klippflisk
  • Evt. russiske erter
  • 1 ts.natron
  • 1/2 sitron
  • 1 ts.sirup
  • Maldonsalt

 

Fremgangsmåte:

  • La klippfisken få én time på 60 grader i Sous-Vide. Har du ikke Sous-Vide kan du selvsagt putte fisken i stekeovnen eller dampe den i vann til den er akkurat passe flakete.
  • Kok ertene i vann tilsatt 1 teskje natron. Natron gjør at stivelsen i ertene brytes ned, det er lettere å få puréen helt jevn og uten harde biter av erteskallene. Hell vannet av ertene, kjør ertene i en blender med 3 ss. smør og en halv kopp vann slik at det blir en jevn og tykkflytende purè. Puréen kokes opp igjen med saften av en halv sitron, 1 ts sirup og en klype maldonsalt.
  • Vi pyntet med russiske erter som ble kokt én time i hønsekraft.

 

God middag!