Himmelsk skum

Jeg er skikkelig glad i de helt åpene søndagene. Og jeg kan ikke tenke på noe bedre å bruke dem til enn eksperimentering på kjøkkenet. Som for eksempel på lage marshmallows. De er minst like gode som de du får kjøpt i butikken. Og mye enklere enn du kanskje tror. Vil du ha en mer spennende smak enn kun sukker, kan du for eksempel tilsette litt bringebær- eller solbærpuré. Husk at puréen må være ganske konsentrert for å gi nok smak. Jeg tilsatte også litt sort farge for å få marshmallowsen lysegrå fremfor hvite.

NB: Pass på kjøkkenmaskinen din når du pisker marshmallowsen. Massen blir temmelig hard og seig, og dersom du kjører massen i 15 minutter, er det ikke sikkert maskinen din tåler det. Når du har pisket marshmallowsen stiv, må du være rask med å ha med over i en form. Løsningen er å ha en liten kopp med smaksløs olje stående, slik at du både kan dyppe slikkepott og hender jevnlig.

Ingredienser:

 • 45 gram + 100 gram vann (3 ss + 1 dl)
 • 16 gram gelatinpulver (cirka 2 ss)
 • 400 gram sukker
 • 140 gram hvit sirup
 • 70 gram glukosesirup
 • 1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:

 • Bland gelatinpulveret med 3 ss vann og la stå i 10 minutter.
 • Ha sukker, glukosesirup, hvit sirup, vaniljesukker og 1 dl.vann i en kjele,
 • Kok blandingen opp og la det koke i 1,5 minutt mens du hele tiden rører.
 • Hell gelatinen og den varme sukkervæsken over i en kjøkkenmaskin med visp. Visp sammen på lav hastighet til gelatinen løser seg opp. Øk farten og visp på høyeste effekt i 10-15 minutter.
 • Pensle en form i størrelsen 20×20 med matolje, og bruk en slikkepott dyppet i matolje til å ha blandingen over i formen.
 • Dekk over med plastfolie og la stå minst 3 timer.

 

God søndag!

Du kan også pynte marshmallowsen med sølvpulver like før du serverer den. Bruk en sjablong og dryss pulveret over. Dersom du ikke finner en sjablong, kan du fint tegne ditt eget mønster, skjære ut mønsteret og strø sølvpulver over.