Verktøy for generasjoner

Ikke alt av kjøkkenutstyr har bedre kvalitet enn utstyr som ble laget for generasjoner siden. På torpet sverger jeg fortsatt til en miksmaster laget i Norge, på Adax fabrikker. Den er trolig rundt 58 år gammel – den ble sannsynligvis produsert en gang på 1960-tallet. Det var før industrien skjønte at det var dårlig business å lage varer i en kvalitet som varte.  Miksmasteren fungerer strålende og den er faktisk raskere enn mange av dagens nye miksmastere. Nå blir den riktignok brennhet etter at jeg har brukt den i 10 minutter, men jeg kommer til å fortsette å bruke den til det lukter svidd.

Kockum er en annen favoritt. Den svenske produsenten lagde produkter i emalje allerede på slutten av 1800-tallet. Fabrikken hadde sin storhetstid rundt 1930, men konkurransen ble dessverre for sterk fra plastprodukter, og fabrikken lagde sine siste produkter i 1970. På bruktmarkeder kan du fortsatt finne kjeler av svært god kvalitet.

 

 

Jeg er glad i Kockum-kjelene og er lei meg for at det sjelden lages noe som er like vakkert som denne.