Beloved

Jeg har eksperimentert og lagd mange praliner de siste årene, men dette er en favoritt jeg stadig kommer tilbake til: hvit sjokolade med salt karamell. Den lille smaken av salt er perfekt til den søte, hvite sjokoladen.

Fyllet er enkelt å lage, utfordringen er at fyllet er varmt, og at du må la karamellen avkjøles før du fyller de ferdigstøpte sjokoladeskallene. Når karamellen er avkjølt, kan den bli vanskelig å fylle pent oppi sjokoladeskallene. Det blir gjerne litt seigt søl, men det er det verdt! Jeg bruker samme oppskrift på karamell som jeg bruker i lakrispralinen min, men jeg tilsetter altså havsalt i tillegg.

Ingredienser:

Cirka 20 ferdigstøpte sjokoladeskall av hvit sjokolade

Salt karamell:

  • 2 dl.lys sirup
  • 2 dl.sukker
  • 2 dl.vikingmelk (jeg bruker vikingmelk fordi det forlenger holdbarheten til pralinen, men det er helt ok å bruke fløte)
  • Noen små klyper havsalt (smak til)

FREMGANGSMÅTE:

  • Kok sukker, fløte og sirup sammen i cirka 10 minutter.
  • Tilsett havsalt og smak til. Avkjøl karamellen.
  • Ha den avkjølte karamellen i ferdigstøpte skall, avslutt med å støpe bunnene.

Konfekt med salt karamell