The one

Denne pralinen har virkelig høstet hyllest og anerkjennelse fra familie og venner, samt kommentarer som “best ever”! Pralinen er en hvit sjokolade fylt med en skikkelig god, flytende lakriskaramell.

Jeg har laget nærmere 1 000 praliner de siste årene og det har vært mange svært gode, men jeg er enig i at dette er den beste hittil. Selve fyllet er relativt enkelt, det er et vanlig karamellfyll, men hemmeligheten er altså lakris. Karamellen blir mye bedre dersom den er flytende og ikke hard, siden sjokoladeskallet er sprøtt, er det mye bedre å tygge sprø sjokolade med mykt fyll, enn hard sjokolade og hardt fyll. Og dersom du vil ha karamellen flytende, gjelder det ikke å koke den for lenge slik at den blir “karamell”. Rundt 10 minutter er tilstrekkelig.

Det er altså lakrissirupen du tilsetter som tar pralinen til de store høydene. Jeg bruker lakrissirup fra Johan Bulow, og du må bruke ganske mye for å få lakrissmak siden karamellen fort overdøver lakrisen. Smak til flere ganger, og avslutt ikke før du kjenner en tydelig lakrissmak på karamellen. Det er viktig at lakriskaramellen får avkjøle helt før du har den i de ferdigstøpte sjokoladeskalllene.

Lykke til!

Ingredienser

  • Cirka 20 ferdigstøpte sjokoladeskall (hvit sjokolade)

Lakriskaramell:

  • 2 dl.lys sirup
  • 2 dl.sukker
  • 2 dl.vikingmelk (jeg bruker vikingmelk fordi det forlenger holdbarheten til pralinen, men det er helt ok å bruke fløte)
  • Lakrissirup (3-4 ss, men her må du smake til)

Fremgangsmåte:

  • Kok sukker, fløte og sirup sammen i cirka 10 minutter.
  • Avkjøl før du tilsetter lakrissirup.
  • Ha den avkjølte karamellen i ferdigstøpte skall, avslutt med å støpe bunnene.

 

Nyt!

 

lakriskonfekt2