Høythengende tradisjon

 

I Sverige ble de i “gamle dager” benyttet for å avsløre om huset ditt var en fuktbombe – kjeksene ble hengt på kosteskaft høyt under taket; delvis for enkel oppbevaring og delvis altså som en måte for å måle fukt i huset. Dersom kjeksene ble slappe, visste man hva som var årsaken.

Heldigvis slipper vi å ty til slike midler nå og vi trenger kun å konsentrere oss om å spise dem opp. Familien til mannen min har svenske aner og kjeksene vært en tradisjon i familien i nesten hundre år. Og tradisjonen skal absolutt føres videre for disse kjeksene er skikkelig gode! Hvem hadde trodd at vanlig bolledeig kunne smake så godt? Det er nemlig det kjeksene består av – bolledeig uten gjær. Deigen er kjevlet tynn, og stekt på 200 grader i 5-6 minutter – NB: følg med på stekingen. Det aller mest sjarmerende er at kjeksene blåser seg opp og blir ujevne,

Kjeksene er supre med smør og brunost eller gulost, Og aller helst med en liten dæsj syltetøy på toppen.

Nyt!